Ford GT je postavil rekord na severu Norveške

12. 10. 2017
Deli

Ford je novemu Fordu GT namenil moč kar 655 'konjev', ki svojo pravo moč lahko razvijejo šele na dirkališču. Tokrat so izbrali dirkališče Arctic Circle Raceway, ki leži dobrih 30 kilometrov južno od severnega polarnega kroga.

Na dirkališču, ki ga je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja zgradila skupina dirkaških navdušencev, je voznik ekipe Ford Chip Ganassi Racing in veteran Le Mansa Stefan Mücke postavil rekord in zavitih 3,753 kilometra prevozil v minuti in 36,1 sekunde, torej s povprečno hitrostjo 140 kilometrov na uro.

Ford GT je sicer nastopil tudi v zadnjem izmed videov iz serije Europe's Greatest Driving Roads. Pred njim se je zvrstilo kar nekaj Fordovih avtomobilov. Mustang se je denimo vozil po Romuniji, Fiesta ST pa po Španiji, tokrat pa je bila prizorišče vožnje atlantska cesta, ki se med mestoma Kårvåg in Vevang na severu Norveške zavito vije čez otočke ob obali Atlantskega oceana in med tem prečka tudi 11 mostov, kjer lahko neprevidnega voznika zalije celo kakšen velik val. Predvsem v slabem vremenu, ko se zdi, kot pravijo pri Fordu, da je cesta popolnoma izginila. V lepem poletnem dnevu, ko sonce na severu Norveške sploh ne zaide, se vožnja po atlantski cesti zdi kot doživetje z drugega sveta.

V videu si oglejte obe izkušnji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja