Ford Mustang Boss

31. 8. 2010
Deli

Boss po angleško pomeni šef, po fordovsko pa obujanje legende iz leta 1969, imenovane Mustang Boss. Novi Boss 302 je zasnovan na osnovi Mustanga GT modelnega leta 2011, po mnenju glavnih pri Modrem ovalu pa gre za Mustanga vseh Mustangov.

Lotili so se ga prav vsi, od inženirjev do stilistov. Nov je vstopnik zraka, druge spremembe motorja pa prinesejo 440 'konjev' petlitrskega V8. Ford Mustang Boss 302 ima ročni šeststopenjski menjalnik, trše vzmeti, večji zadnji stabilizator, Brembove zavore, dirkaško sklopko in elektronski servovolan, katerega delovanje je lahko porok za udobno, običajno ali športno vožnjo, saj ponuja takšne nastavitve.

Oblikovno so se ga prav tako temeljito lotili in spremenili prednji del, namestili 19-palčna platišča, v notranjosti pa v alkantaro oblekli volan, vgradili Recarove športne sedeže in posodobili merilnike. Zanimiva je rešitev izpušnega sistema, ki ima štiri zaključke: par na zadku in izhoda pred zadnjima kolesoma. Pri Fordu povedo še, da je bil BMW-jev M3 vaba pri razvoju Šefa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja