Fordov poltovornjak F-150 predelan za Batmana

Pri nas poltovornjakov skorajda ne poznamo. V Ameriki pa jih delajo celo za fiktivne junake.

Praktično vozilo za vse superheroje z mojstrsko žilico (foto: Barris Kustom Industries / www.barris.com) Barris Kustom Industries / www.barris.com
20. 7. 2013

Recimo, da nek večer, dodobra pospešeni s tekočo ustvarjalnostjo v obliki piva, s prijatelji pričnete kramljati o Batmanu. In postavi se vprašanje: "S katerim avtomobilom bi šel Batman v Merkur ali Bauhaus?" Ker v svoj batmobil, sicer vrhunski bojni coupe, ne spravi niti polmetrske deske, kaj šele material za knauf ali beljenje svoje netopirske luknje.

Ford F-150 za Batmana
Vir: AutoBlog.com

S podobno dilemo so se verjetno ukvarjali pri Galpin Auto Sports, kjer so segli v roke z domovinskim Fordom in pod kretivnim vodstvom Jared Barrisa, sicer vnuka skorajda zvezdniškega predelovalca avtomobilov Georga Barrisa, predelali poltovornjak Ford F-150 letnik 2012. Poimenovali so ga Crime Fighter - Borec proti zločinu.

Mimogrede, George Barris je pred nedavnim prodal originalni Batmobile iz leta 1966. Takole je bil videti...

George Barris in Batmobile 1966
Vir: AutoBlog.com

Da ne bo pomote - v južni Kaliforniji ne predelujejo obstoječih avtomobilov v vozila, ki bi jih vozil Batman kar tako, ker nimajo kaj bolj pametnega početi. Poltovornjak je bil pripravljen za razstavo na sejmu stripov, risank in fantazijskih knjig Comic Con.

Uporabljene barve: smoking črna in ferrari rdeča. Ko tudi barve niso več samo barve. Več pa v videoposnetku.

Ostale informacije na Barris Kustom Industries (BKI).