Fordov poskus "Cleaner Air for London" postaja oprijemljiv

26. 4. 2017
Deli

Ford je objavil imena prvih uporabnikov njegovih priključno hibridnih Transitov, ki bodo sodelovali na njegovem poskusu za čistejši zrak v britanski prestolnici, ki se začne jeseni in bo trajal dvanajst mesecev.

S poskusom bi radi dognali, koliko lahko priključno hibridni furgoni pripomorejo k manj onesnaženemu zraku v zimskih mesecih, ko je ta najbolj obremenjen predvsem s trdnimi delci, hkrati pa izboljšajo tudi delovne pogoje upravljavcev flot. Dvajset Transitov, ki jih je Ford namenil poskusu, bo v mestnem središču vozilo predvsem z električnim pogonom, bencinski pa bo namenjen predvsem v bolj oddaljena predmestna in okoliška naselja.

Uporabnikov je za zdaj pet, predstavljajo pa nekakšen prerez  uporabnikov furgonov kot pogostega mestnega prevoznega sredstva. Tri priključno hibridne Transite bo uporabljal londonski javni promet Transport for London, dva pa metropolitanska policija, ki bo enega uporabila vozilo za oglede prometnih nesreč, drugega pa bodo dobili forenziki. Preostale Transite bodo razdelili med prodajalca gradbene opreme in prevoznika Clancy Plant, operaterja taksijev Addison Lee in distributerja zemeljskega plina British Gas.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel