Frankfurt: Maserati Ghibli GranSport z boljšo aerodinamiko in 430 'konji'

13. 9. 2017
Deli

Maserati je na avtosalon v Frankfurtu pripeljal skupno šest vozil, največjo novost pa predstavlja prenovljeni model Ghibli.

Frankfurt: Maserati Ghibli GranSport z boljšo aerodinamiko in 430 'konji' Dušan Lukič
Frankfurt: Maserati Ghibli GranSport z boljšo aerodinamiko in 430 'konji' Dušan Lukič

Rdeča barva le še poudarja dirkaški pedigre avtomobila.

Štiri leta po predstavitvi aktualne generacije modela Ghibli, ki je s 70.000 prodanimi primerki tudi najbolje prodajani Maserati vseh časov, je pred kratkim že predstavil izvedbo GranLusso, katero zaznamuje nekoliko večja stopnja prestiža, te dni pa je pozornost preusmerjena še na novo, bolj športno različico z imenom GranSport.

Z različico GranSport se Maserati želi pokloniti dirkaški zgodovini in uspehom znamke, dirkaški elementi pa so z večjimi odprtinami za zajem zraka na sprednjem odbijaču in večjimi platišči vidni že navzven, bolj športno je naravnana tudi notranjost. S spremenjeno zunanjostjo se je pri modelu GranSport znižal tudi količnik zračnega upora, ki sedaj znaša 0,29, novinec pa je tako kot model GranLusso kot prvi Maserati v zgodovini opremljen tudi z LED matričnimi žarometi.

Obema izvedenkama je v najmočnejši motorni različici, ki nosi oznako Ghibli S, po novem na voljo še nekoliko več moči, skupaj 430 'konjev', kar pripomore h končni hitrosti 286 kilometrov na uro, boljši pa so tudi pospeški. Štirikolesno gnana različica se tako do 100 kilometrov na uro požene v 4,7 sekundah, kar je desetinko sekunde hitreje kot prej.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja