Futuristični Peugeot z virtualnega dirkališča

7. 6. 2015
Deli

Peugeot je razvil futuristični superdirkalnik PEUGEOT Vision Gran Turismo za igralno franšizo Gran Turismo 6, ki bo na voljo kot brezplačna nadgradnja za PlayStation 3.

Pri razvoju navideznega superšportnika so sodelovali Peugeotovi oblikovalci in tehniki oddelka Peugeot Sport, ki so mu dali vsa obeležja vzdržljivega dirkalnika in ga ponudili v visokoločljivem okolju franšize GT6.

Pri vsega 104 centimetre visokem avtomobilu z 22-plačnimi kolesi spredaj in 23-palčnimi kolesi zadaj najprej pade v oči izrazito aerodinamične monolitna bočna silhueta, ki poleg učinkovitega rezanja zraka služi tudi temu, da ga potiska k tlom. Za voznikom sredinsko vgrajeni 3,2-litrski motor V6 Turbo z 875 "konji" največje moči, ki se na vsa štiri kolesa prenašajo preko ročnega šeststopenjskega menjalnika, z lahkoto opravi z vsega 875 kilogramov težkim avtomobilom in ga v 1,73 sekunde izstreli do hitrosti 100 kilometrov na uro. Vozniku pri obvladovanju silovite moči pomagajo tudi pikolovsko natančen volan in učinkovite Brembove karbonske zavore.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja