Garmin pripravlja novosti

11. 12. 2008
Deli

Geoset, d. o. o., je na tradicionalni novinarski konferenci predstavil poslovne rezultate in napovedi za leto 2009.

Tako se je v letošnjem letu število prodanih enot pri cestnih napravah povečalo za 80 odstotkov, pri ročnih 75 odstotkov, rekordno vrednost pa je doseglo pri fitnes napravah, saj se je prodaja povečala kar za 363 odstotkov. Skupni prihodek podjetja se je v primerjavi z lanskim letom povečal za 10 odstotkov. Sicer pa v letu 2009 Garmin napoveduje 39-odstotno rast na evropskem in kar 67-odstotno rast na ameriškem trgu.

Direktor podjetja Geoset, Jure Mohorič, je poudaril: »Zadovoljni smo, da smo v vzhodni Evropi v segmentu prodaje fitnes naprav dosegli vodilno mesto, na področju prodaje cestnih navigatorjev pa se uvrščamo na tretje mesto. Z današnjim dnem pa je na voljo Adria ROUTE 2.20, ki zajema kartografijo držav bivše Jugoslavije ter predstavlja najpodrobnejšo cestno GPS karto s skupaj 300 tisoč kilometrov prometnic ter možnostjo povezovanja z ostalimi kartami. V Sloveniji cestna mreža vključuje 100-odstotno pokritost s hišnimi številkami ter imeni ulic, pri čemer je kategorizacija cest prilagojena vinjetam.

Za prihajajoče leto Geoset napoveduje vrsto novosti. V sodelovanju s podjetjem Bisnode namerava izdelati poslovni vodič oziroma imenik slovenskih podjetij s finančnimi podatki in boniteto, skupaj s Slovensko turistično organizacijo (STO) pa večjezične tematske vodiče. GPS podprte storitve so na turističnem področju še posebej dobrodošle, tako sta STO in Geoset sklenila sodelovanje z izmenjavo podatkov o 29 slovenskih smučiščih z informacijami o GPS lokaciji in dostopu, žičniških napravah in kapaciteti smučišč, dolžinah prog ter slikovnim gradivom. Predvidena pa je tudi razširitev možnosti za izmenjavo podatkov za ostale aktivnosti v prostoru in GPS lokacijo turističnih zanimivosti.

V prihajajočem letu pa bo podjetje postreglo tudi s številnimi nadgradnjami obstoječih in novimi modeli navigacijskih naprav. Izboljšave bodo vidne v povečani vzdržljivosti baterij in vodotesnosti, prilagojeni obliki ter programski opremi, novi modeli ročnih aparatov pa bodo omogočali tudi povezovanje s spletnimi orodji za obdelavo in izmenjavo podatkov. Poudarek bo tudi na razvoju široke ponudbe športnih naprav, s čimer se želijo prilagoditi posameznim uporabnikom in doseči dolgoročno pozicioniranje.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"