Gemballova reinkarnacija Porscheja 959 že premaguje sipine (video)

13. 4. 2021 | Jure Šujica
Deli
Gemballova reinkarnacija Porscheja 959 že premaguje sipine (video) (foto: Marc Phillipp Gemballa)
Marc Phillipp Gemballa

Po videnem in slišanem bosta inženirja očitno izpolnila vse obljube.

Marc Phillipp Gembella v avtomobilskem svetu še ni ravno uveljavljeno ime. Priimek že, saj gre pravzaprav za sina slovitega inženirja Uweja Gemballe, ki se je uveljavil s precej ekstremnimi predelavami vozil znamk Porsche, Ferrari in tako dalje. Očitno pa se po njegovih stopinjah sedaj podaja tudi njegov sin, ki ga je, zanimivo, pod svoje okrilje, ali bolje rečeno kot partnerja vzel Alois Ruf mlajši, ki je pred desetletji sodeloval tudi z Uwejem.

Kot smo napovedali pred slabima dvema mesecema sta se oba inženirja in ljubitelja Porschejev lotila izdelave moderne reinkarnacije Porscheja 959, osnovane na aktualni generaciji modela 911 Turbo S. In čeprav sta tedaj javnosti predstavila le skice in obrise bodočega puščavskega dirkalnika, ki se zgleduje zmagovalcu relija Dakar leta 1986, pa je očitno vsaj eden izmed avtomobilov že izdelan in pripravljen na prva testiranja.

Na spletu se je namreč v teh dneh pojavil posnetek najverjetneje prvega vozila, ki ga je par izdelal skupaj, 'ujet' pa je bil med testno vožnjo po sipinah, najverjetneje nekje v Bahrajnu, kjer ima Ruf od leta 2007 tudi svoje prostore. Vožnja je bila sicer precej počasna, vseeno pa dokazuje, da bodo prvi primerki, ki naj bi prve kupce dosegli še pred poletjem, najverjetneje že kmalu pripravljeni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CarsWithoutLimits • Marlon (@carswithoutlimits)

Navkljub počasni vožnji pa je glasen ropot, ki se je širil iz (najverjetneje) visokopretočnega izpušnega sistema dober dokaz tega, da bo vozniku na voljo zajetna količina moči – obljubljenih je celo do 750 'konjev', moč pa se bo na terenske gume in cesto prenašala (tako kot pri Turbo S) preko štirikolesnega pogona. Kaj več pa bo razkritega konec tega meseca, ko bo avtomobil tudi uradno uzrl luč sveta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja