Google Maps po novem tudi s prikazom omejitev hitrosti in radarskih merilnikov

1. 6. 2019 | Jure Šujica
Deli
Google Maps po novem tudi s prikazom omejitev hitrosti in radarskih merilnikov (foto: Zajem zaslona)
Zajem zaslona

Storitev je oziroma bo po posodobitvi aplikacije na voljo uporabnikom operacijskih sistemov Android in iOS.

Aplikacija Google Maps je v zadnjih letih postala ena izmed najpriljubljenejših tovrstnih aplikacij za pametne mobilne telefone. Ne le da je brezplačna, tem temveč je tudi dovolj natančna, hkrati pa kot ena izmed redkih aplikacij na tem področju ponuja možnost izbire poti na želeno lokacijo tudi glede na stanje na cesti. Tako je mogoče v vsakem trenutku videti, kje potekajo dela na cesti oziroma so aktualni kakršnikoli drugi dogodki, zaradi katerih bo potovanje potekalo nekoliko dlje časa.

V tem tednu pa je Google Maps postal še nekoliko bolj uporaben. Po novem namreč omogoča prikaz omejitev hitrosti, stacionarnih in tudi nekaterih mobilnih merilnikov hitrosti. Gre pravzaprav za storitev, ki jo je sicer že pred časom ponujala aplikacija Waze, a le v plačljivi obliki. Google je Waze sicer pred šestimi leti odkupil, zdaj pa so se odločili in omenjene funkcije ponudili v svoji aplikaciji.

Za zdaj naj bi bila storitev povsem delujoča v okoli 40 državah sveta, deloma tudi v Sloveniji. Pri nas naj tako ne bi deloval prikaz omejitev hitrosti, težave pa naj bi se pojavljale pri prikazovanju nekaterih merilnikov hitrosti. A glede na to, da je Google omenjene storitve začel ponujati šele pred približno dvema tednoma, so določene težave vseeno povsem razumljive in pričakovati je, da jih bodo sčasoma tudi odpravili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja