Gumball 3000 se vrača v Slovenijo!

Hitri športniki bodo Slovenijo prečkali 11. junija.

Gumball 3000 se vrača v Slovenijo! (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
25. 3. 2019

Gumball 3000, zmes zabave, denarja in hitrih avtomobilov, se je v preteklih dveh desetletjih zasidral tudi na evropskih tleh. Za tiste, ki ne veste, o čem govorimo: gre za reli, na katerem morajo bolj ali manj znani lastniki superšportnih avtomobilov v le nekaj dneh prevoziti 3.000 milj ali 4.800 kilometrov. Organizatorji se ob tem vsako leto trudijo pripraviti kar najbolj zanimivo traso in tako se letos reli vrača tudi v Slovenijo.

Ob 21. izdaji relija (prva je bila organizirana leta 1999, zanjo pa je poskrbel Britanec Maximillion Cooper) so dirko organizirali okrog severnega dela Sredozemlja in sredozemskih otokov. Start dirke nje namreč predviden na grškem otoku Mikonos, konec pa na španski Ibizi. Vmes bo dirka potekala po priobalnih cestah, to pa pomeni, da bo del trase speljan tudi čez Slovenijo.

Sto vozil se bo na dirko podalo 8. junija, po uradnih postankih v Thessalonikiju 9. junija in v Črni gori 10. junija pa bomo športnike na naših cestah na poti v Benetke lahko spremljali dan pozneje. Iz Benetk se bodo nato posadke odpeljale proti Monaku in Barceloni, na cilj španskega otoka Ibiza pa naj bi prišle 14. junija.

Kje po Sloveniji bo avtomobile mogoče videti, sicer ni znano, saj natančne trase organizatorji niso razkrili, poleg tega pa na naših tleh uradnega postanka niso predvideli. Hitre avtomobile bo tako mogoče videti le na (avto)cestah in mogoče med postanki na bencinskih postajah.