Harley-Davidson H.O.G Rally Portorož 2020 prestavljen

6. 4. 2020 | Primož Jurman
Deli

Žrtev svetovne pandemije koronavirusa je tudi 29. srečanje Harley-Davidson H.O.G. Rally, ki je bil načrtovan od junija 8. do 21. junija v Portorožu.

Srečanje letos odpade, iz turističnega združenja Portorož, ki sodeluje pri organizaciji dogodka, tako sporočajo:  »Odločitev smo organizatorji in Turistično združenje Portorož kot glavni koordinator na lokaciji sprejeli po tehtnem premisleku zaradi zagotavljanja zdravja ter varnosti vseh udeležencev prireditve, organizacijskega osebja in lokalne skupnosti.«

Legendarni dvovaljniki pa bodo na Obali vendarle bobneli, saj je srečanje  prestavljeno na naslednje leto, na čas med 10. in 13. junijem 2021. Srečanje lastnikov motociklov znamke Harley-Davidson sicer letos ne bi bilo prvič na naših tleh. Enak dogodek je namreč na naših tleh prvič potekal že leta 2016 (ko je srečanje potekalo že 25.). Takrat je Portorož gostil kar okoli 20.000 gostov, ki so se na slovensko obalo pripeljali z vseh koncev Evrope, tudi iz Rusije in Škotske. Dogodek bo v Slovenijo sicer prišel s Portugalske, kjer ga je lani gostilo mesto Cascais. Do reportaže z dogodka lahko pridete na tej povezavi, tam pa sta nastali tudi zgornji fotografiji.