Hibridna Panamera je prenovljena

6. 10. 2016
Deli

Porsche je ob pariškem avtomobilskem salonu obelodanil hibridno različico nove generacije svoje štirisedežne limuzine. Imenuje se Panamera 4 E-Hybrid in razpolaga z močjo 462 'konj'.

V primerjavi s predhodnico Panamero S E-Hybrid so ji namenili nove litij-ionske baterije, ki ji namesto 36 zagotavljajo okrog 50 kilometrov električne vožnje po evropskem ciklusu NEDC. V skladu z njim porabi 2,5 litra bencina oziroma 15,9 kWh elektrike na sto kilometrov, kar v izpustih ogljikovega dioksida znese 56 gramov na kilometer. Seveda ob tem razvija zmogljivosti športnega avtomobila, ki v 4,6 sekunde doseže hitrost 100 kilometrov na uro in pospešuje do največje hitrosti 278 kilometrov na uro.

K temu mu pomaga tudi to, da se 340 kilovatov sistemske moči in 700 njutonmetrov sistemskega navora na cesto prenaša preko vseh štirih koles. Pogonski sklop tvorita novi 2,9-litrski biturbo bencinski motor V6, ki razvija največjo moč 243 kilovatov in navor 450 njutonmetrov, in elektromotor z močjo 100 kilovatov in navorom 400 njutonmetrov. Električni navor je na voljo takoj, ko voznik pritisne na pedal plina, zato v vsakem trenutku vožnje zagotavlja silovite pospeške.

Seveda Panamera ob svojih zmogljivostih ostaja tudi razkošna športna limuzina, ki vozniku in potnikom, tako kot druge različice, zagotovi obilo razkošja vključno z izčrpnim naborom pripomočkov za pomoč pri vožnji, varnost, informacije in razvedrilo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja