Hispano Suiza bo v Ženevi razkril razkošnega električnega GT z imenom Carmen

5. 2. 2019
Deli
Hispano Suiza bo v Ženevi razkril razkošnega električnega GT z imenom Carmen

Čez dober mesec bo na avtomobilskem salonu v Ženevi premiero doživel popolnoma električni hiper razkošni 'grand tourer' Carmen, ki ga bo predstavila vedno znova prebujajoča se španska razkošna znamka Hispano Suiza.

Kot pravijo pri znamki Hispano Suiza, bo avtomobil, ki so ga poimenovali po Carmen Mateu, vnukinji ustanovitelja znamke Damiana Mateuja, ultimativni izraz klasično navdihnjenega dizajna v kombinaciji s tehnologijo prihodnje generacije, navdušujoče moči in vrhunske dinamike.

Avtomobil, ki ga bodo oblikovali, razvili in ročno izdelovali v Barceloni, bo zasnovan na trdnem monokoku iz ogljikovih vlaken, v katerega bodo vgradili razkošno opremo za vrhunsko udobje z zelo natančnim pristopom do podrobnosti, omogočil pa bo tudi vgradnjo visokotehnološkega popolnoma električnega pogonskega sklopa, ki ga bodo izdelovali pri tehnološkem partnerju QEV Technologies.

Hispano Suiza Carmen sicer navdih črpa iz modela Dubonnet Xenia, elegantnega in razkošnega aerodinamično oblikovanega GT-ja, ki ga je španska znamka izdelala leta 1938.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja