Hondine avtomobilske novosti v Tokiu

25. 10. 2017 | Jure Šujica
Deli

Honda bo za avtomobilski salon v Tokiu napela vse moči, saj bo tja pripeljala kar 15 avtomobilov in motorjev, predstavila pa bo tudi nekaj idej in vizij za prihodnost.

Pred časom smo že poročali o novostih, ki jih Honda namerava predstaviti na letošnjem avtomobilskem salonu v Tokiu. Dan pred uradno otvoritvijo avtomobilskega salona pa so predstavili seznam vseh novosti, ki jih nameravajo svetovni javnosti predstaviti na domačih tleh. Med novostmi bo tako več avtomobilo in motorjev, Honda pa je pozornost namenila še nekaterim ostalim novitetam izven avto-moto sfere.

Med avtomobili bo verjetno največjo pozornost požel koncept Honda Sports EV. Čeprav na prvi pogled z okroglimi žarometi močno spominja na v Frankfurtu predstavljen EV Urban Concept, gre za popolnoma drugačen avtomobil, dvosed, ki želi z 'nagubanim' sprednjim delom in položno spuščajočo-se strebo privabiti predvsem tiste voznike, ki se po navadi ozirajo za športnimi avtomobili. Poleg omenjenih dveh modelov in že znanega koncepta NeuV bodo na Hondinem odru v Tokiu domačo premiero doživela še hibridna različica športnega terenca CR-V, hibridni koncept koncept Clarity PHEV, ki bo tako kot CR-V na Japonskem naprodaj že leta 2018 ter koncept RoboCas.

Novosti tudi na področju motorjev in tehnologijah prihodnosti

Honda bo v Tokiu poleg avtomobilov predstavila kar devet motociklom (o katerih bomo podrobneje še poročali), med katerimi bo kar nekaj novih predstavnikov družine Cub. Družbo jim bodo delali Hondini električni in hibridni dvokolesniki, največjo pozornost pa bosta verjetno požela 'slečeni' cestni koncept z imenom Neo Sports Café Concept in pa nova generacija legendarnega Gold Winga, ki bo v Tokiu doživel japonsko premiero, naprodaj pa bo aprila 2018.

Tretji del Hondinega razstavnega prostora v Tokiu bo namenjen predstavitvam v sklopu 'Tokyo Connected Lab 2017'. Med štirimi rešitvami, ki jih bo Honda predstavila v sklopu laboratorija je najbolj zanimiva rešitev Honda Ie-Mobi Concept. Gre namreč za električno vozilo, ki bo lahko prenašalo električno energijo od avtomobila do gospodinjstva in obratno, hkrati pa bo njegova kabina s površino slabih petih kvadratnih metrov služila kot dodaten prostor.

Jure Šujica

Foto: Honda

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"