Husqvarna z elektriko najprej pri najmanjših

26. 6. 2019 | Jure Šujica
Deli

Novinec, EE-5 bo konkuriral 50-kubičnim bencinskim motorjem.

Avstrijski proizvajalec motociklov Husqvarna je naslednji v vrsti tstih, ki so se odločili vstopiti v svet električnih motorjev. Konkurenca v tem segmentu je zaenkrat sicer še vedno precej pičla, a se že veča. Zanimivo pa je, da so se odločili in podali v izdelavo motorja za mlajše motocikliste. Z njim namreč nameravajo konkurirati 50-kubičnim bencinskim strojem. Poglejmo kaj so torej pri Husqvarni pripravili.

Husqvarna EE5 je tako električen motocikel, namenjen začetnikom, najmlajšim motokrosistom, zaradi česar so mu Avstrijci namenili tudi po višini prilagodljivo sedišče, s čimer bodo rastoči motociklisti potrebovali nekoliko več časa, da ga bodo prerasli. Sicer pa bo omogočal od 25 minut avtonomije v primeru resnejšega priganjanaja pa vse do dveh ur, v kolikor ga bo voznik vozil z nekaj rezerve.

Če pa se dotaknemo še tehničnih podatkov: dvokolesnik bo opremljen z elektromotorjem z močjo pet kilovatov, kateremu bo moč zagotavljal baterijski sklop s kapaciteto 0,91 kilovatnih ur. To bo preko sistema hitrega polnjenja moč napolniti v 70 minutah. Za vzmetenje so poskrbeli pri podjetju WP, sprednja vilica pa omogoča 205 milimetrov hoda. Mimogrede, na voljo bo že prihodnji mesec.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja