Hyundai Kona dobiva drznejši videz - z dobrim razlogom

26. 8. 2020 | Jure Šujica
Deli

Najmanjši križanec bo deležen tretmaja Hyundaijevega oddelka N

Hyundai Kona velja za relativno svež avtomobil na trgu. Predstavljen je bil namreč komaj leta 2017, na trg pa je zapeljal šele z modelnim letom 2018, kljub temu pa so se pri Hyundaiju že odločili, da bodo svojega najmanjšega predstavnika v razredu križancev oziroma mestnih terencev že v prihodnjih mesecih nekoliko osvežili. Hkrati bo deležen nekaterih pomembnih novosti, ki bodo namenjene dinamičnim voznikom.

Čeprav gre, kot rečeno, za relativno hitro prenovo, pa bo ta, vsaj na sprednjem delu precej obsežna. Hyundai je namreč povsem spremenil masko vozila in mu namenil veliko ostrejše linije in pa ožjo, a hkrati širšo masko hladilnika. Ob tem se sicer zdi, da je večina sprememb skoncentrirana na sprednji del vozila, saj pri Hyundaiju ob današnji napovedi njegovega zadka še niso razkrili.

Kona N prihodnje leto

Z bližajočo se prenovo pa bodo pri Hyundaiju tudi nekoliko okrepili ponudbo karoserijskih dodatkov, saj bo tudi Kona na voljo s paketom športnih dodatkov N-Line. Ta bo med drugim zajemal spremenjeno (in povsem črno) masko hladilnika, za še bolj agresivno podobo pa bodo poskrbele tudi dodatne reže, ki se bodo nahajale tik pod zgornjim robom odbijača.

Paket N-Line pa ne bo višek športnega duha Kone. Čaprav pri Hyundaiju o tem zaenkrat še ne govorijo, vohunske fotografije, ki že krožijo po spletu namreč kažejo na to, da bo Kona po zgledu modela i30 dobila pravi paket N.

Prav okrog izvedenke N pa je zaenkrat še precej neznank. Medtem, ko naj bi po nekaterih informacijah najbolj športna izvedenka pod motorni pokrov dobila 1,6-litrski motor z 205 'konji' moči, pa se na drugi strani omenja možnost, da bo ta motor rezerviran le za izvedbo N-Line, medtem, ko bo 'pravi' N dobil 275 'konjski' dvolitrski motor, kot ga poznamo že iz modela i30 N Performance. Kaj je res in kaj ne bo tako verjetno znano že kmalu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja