Hyundai Kona za jeklenega moža

20. 7. 2018
Deli

Na sejmu stripov Comic-Con 2018, ki te dni poteka v San Diegu, je Hyundai predstavil posebno različico Hyundaija Kone, za katero so navdih dobili v Marvelovi seriji stripov Iron Man.

Hyundai Kona Iron Man Edition, ki je nastal v sodelovanju med Hyundaijem in založniško hišo Marvel, ima na zunanjosti in v notranjosti oblikovne elemente, ki spominjajo na dinamično oblačilo, ki ga v stripih – in hollywoodskem filmu z enakim naslovom – nosi Iron Man.

Spredaj so ji namenili samosvoj svetlobni odtis z unikatno oblikovanimi dnevnimi lučmi, ki spominjajo na obrazno masko in režo za oči ikonske obleke Iron Mana. Motiv maske se ponovi tudi na strehi, za posebno serijo pa so med drugim značilni okras v obliki črke V na pokrovu motorja, dodatki na zadnjih vratih, napisi Stark Industries, posebna kolesna platišča in črno-temno rdeča barvna shema.

Armaturno ploščo v notranjosti krasijo podpis Tonyja Starka, osrednji zaslon z grafiko Iron Mana, poseben 'head-up' zaslon in posebna prestavna ročica.

Hyundai Kona Iron Man bo kot zadnji plod sodelovanja med Hyundaijem In Marvelom tudi dejansko na voljo v omejeni seriji, ki jo bodo začeli izdelovati decembra, kupcem pa bo na voljo v prvi četrtini naslednjega leta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja