Prenovljeni Hyundai Tucson se bo na evropske ceste pripeljal poleti

29. 3. 2018
Deli

Potem ko smo v Ženevi lahko videli novega Santa Feja, je Hyundai v New York pripeljal še prenovljenega Tucsona, ki mu je namenil predvsem osveženo zunanjost in posodobljene motorje.

Tucson je na sprednjem delu dobil značilno masko Cascading Grille, LED-žaromete povsem v LED-tehniki, nekoliko navzgor zavihan odbijač in novo zaščitno ploščo pod motorjem. Sveže oblike so namenili tudi kolesnim platiščem, zadaj pa izstopajo nove luči ter preoblikovana zadnji odbijač in izpušna cev. Spremembe v notranjosti se kažejo predvsem v izboljšani opremi, širši pa je tudi nabor opreme za pomoč voznikov, med katero se uvršča tudi 360-stopinjska kamera.

Pod motornim pokrovom bosta na voljo dva dizelska in dva bencinska motorja, ki so vsem namenili izboljšave, da pod motornim pokrovom zavzemajo manj prostora in v zrak izpuščajo manj škodljivih snovi. Najmočnejši je 2-litrski turbodizel z močjo 186 'konjev', podenj pa se uvršča prenovljen 1,6-litrski turbodizel z močmi 115 ali 133 'konjev. Oba bencinska imata delovno prostornino 1,6 litra. Atmosferski motor GDI razvija moč 132, turbobencinski T-GDI pa 177 'konjev'.

Hyundai bo novega Tucsona v nekaj tednih predstavil tudi v Evropi, kjer ga lahko v prodajnih salonih pričakujemo enkrat poleti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja