Hyundai z gorivnimi celicami v redni prodaji

V Veliki Britaniji bo zasebnim kupcem na voljo prvi velikoserijski avtomobil na gorivne celice v redni prodaji, Hyundai ix35 Fuel Cell.

Hyundai z gorivnimi celicami v redni prodaji (foto: Hyundai) Hyundai
12. 5. 2015

Hyundai je ix35 Fuel Cell sicer predstavil že leta 2012, ko je tudi izdal načrte, po katerih naj bi do leta 2015 prodal okrog 10 tisoč primerkov avtomobila s pogonom na vodikove gorivne celice. Načrti se sicer niso povsem uresničili, zato pa je od leta 2013 z njim opremil že vrsto ustanov in podjetij po Evropi.

Zdaj bo avtomobil ponudil tudi zasebnim kupcem, ki bodo morali zanj v Veliki Britaniji odšteti vsaj 53.105 angleških funtov oziroma 72.727 evrov. Pri nakupu bodo prejeli tudi subvencijo v višini 15.000 funtov oziroma 20.542 evrov, ki jo v okviru projekta HyFive podeljuje konzorcij petih avtomobilskih proizvajalcev, dobaviteljev goriva in energetskih svetovalnih podjetij, ki si prizadevajo za povečanje uporabe avtomobilov z gorivnimi celicami v Evropi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri