Hyundai ostal brez človeka, ki je znamko popeljal na novo raven

20. 12. 2021 | Janoš Pečnik
Deli

Že pred tednom dni so se pojavile govorice, da se Albert Biermann poslavlja od Hyundaija. Sedaj je jasno, da zapušča razvojni center v Namyangu, s Hyundaijem pa bo sodeloval le še v vlogi svetovalca.

Albert Biermann, mož, ki je Hyundai postavil na zemljevid športnih kombilimuzin, se umika iz položaja vodje raziskav in razvoja pri Hyundaiju. Sprememba prihaja v obdobju, ko se Hyundai želi iz proizvajalca avtomobilov preleviti v podjetje, ki se ukvarja z mobilnostjo. Biermann se sicer ne bo povsem upokojil, prav tako s Hyundaijem ne bo presekal vezi.

V Evropi bo še vedno na voljo kot svetovalec na področju razvoja novih avtomobilov in prihajajočih tehnologij. V tej vlogi naj bi prispeval pri razvoju urbane mobilnosti v zračnem prostoru, robotike in vodikovih gorivnih celic. Gotovo bodo njegovo bogato znanje in izkušnje s pridom uporabili tudi pri razvoju zmogljivih električnih avtomobilov in jih tako prenesli na mlajše generacije inženirjev.

Nekdanji vodja BMW M je imel ključno vlogo pri vzpostavitvi Hyundaijeve znamke N

Biermann se je po 31 letih zaposlitve pri BMW-ju Hyundaiju prdružil leta 2015. Nemec, ki ima v svojem kurikulumu zapisan tudi položaj vodje BMW-jeve znamke M, je ob napovedanem slovesu povedal: »V veliko zadovoljstvo in čast mi je bilo delati za Hyundai Motor Group in našo skupino inženirjev popeljati med najboljše razvojne oddelke v celotni avtomobilistični industriji. Danes se naša vozila na mnoge načine razlikujejo od naše konkurence, v njih je zapisano naše močno inženirsko znanje in predanost.«

Najpomembnejša Biermannova naloga pri Hyundaiju je bila tehnično osmisliti športno znamko N. Dokaz uspešnega dela pa je očiten - Hyundaijev i30 N je v le nekaj letih dosegel status nepogrešljivega v ponudbi športnih limuzin. S podobno mero prepričljivosti pa sta se mu letos pridružila še manjši i20 N in Kona N.

Preberite tudi: Kratki test: Hyundai i20 N (2021)

»Zahvaljujoč Albertovi nepopustljivosti, neomahljivi predanosti in izjemni strasti smo v naši ponudbi uspeli doseči toliko, da že ne morem našteti,« pravi predsednik uprave Hyundai Motor Group, Euisun Chung. »Njegova zavezanost najvišjim inženirskim standardom je bila ključna na naši poti proti vrhu avtmobilistične industrije,« je dodal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja