Intervju: Miran Stanovnik

8. 1. 2010
Deli
Intervju: Miran Stanovnik

Preberite si, kaj je takoj po nesreči povedal o nesrečni veji, boju med KTM-om, ostalimi proizvajalci ter organizatorjem ter o prihodnosti Dakarja: "Dirka bo tam, kjer se bo obrnilo več denarja."

Pred odhodom na dirko si dejal, da te vse te trinajstice ne skrbijo. Si spremenil mnenje?

Ma, jeb****! (smeh) Imam razlog, da bi lahko bil vraževeren, in razlog, da ne bi bil. Jaz se še vedno nagibam k drugi možnosti in raje verjamem, da je morda manjša nesreča preprečila večjo in se nagibam k misli, da nekdo že ve, zakaj mora tako biti. Z razpletom zgodbe sem se sprijaznil.

Po vseh skokih čez sipine, skalah in kravah sredi ceste te je sklestila veja?

Etapa je bila zelo v enduro stilu, kar sicer ne pomeni nič slabega, a je bila težka. Veliko je bilo ostrih zavojev med drevesi in grmičevjem, in jasno, v takih razmerah pride do stikov telesa z grmi, s tanjšimi vejami – to se dogaja vsem tekmovalcem, večkrat na etapo, pa tudi pri klasični enduro vožnji to ni nič nenavadnega – in navadno jo odneseš kvečjemu s trni v koži, tokrat pa sem med zelenimi vejami zadel v debelo, suho in ostro odlomljeno vejo, uperjeno naravnost proti meni. Skozi ščitnik in rokavico se mi je zapičila v prst in povzročila odprt zlom levega prstanca.

Prav skozi ščitnik?

Ja, prav preklalo ga je in raje si ne predstavljam, kako bi bilo videti, če ga ne bi imel. Verjetno bi bil udarec še močnejši.

Celoten intervju si lahko preberete na spletni strani www.moto-magazin.si.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol