Itak, da gredo mladi v Evropo

9. 8. 2013
Deli

Itak Ven bo 20 mladih zapeljal na štiri sanjske potepe po Evropi

Kampanja Itak pravi, da imajo mladi svoj čas in svoja pravila. Prav! Zato je bila v okviru kampanje oblikovana spletna stran, kjer so zbirali prijave za popotovanje z Itak Venom. Prijavilo se je kar 286 ekip, ki so imeli v mislih več kot 400 različnih načrtov potovanj. No, na koncu se je sreča nasmehnila štirim ekipam in prva jo bo že 12 avgusta podala najprej v Švico, nato pa preko Provanse na Korziko, ob povratku pa se bodo pred Slovenijo popeljali še malo čez slikovito Toskano. Potovanje vsake ekipe je omejeno na 14 dni, njihovo pot pa bo mogoče vseskozi spremljati na spletni strani ven.itak.si in na ItakPlejsu.

Itak_Ven

Štirikrat po pet prijateljev se bo na popotovanje po Evropskih cestah podalo s temeljito prenovljenim Volkswagnovim kombijem T2. Izbira ni bila naključna - ustvarjalci kampanje Itak so hoteli kombi, ki bi seveda po temeljiti prenovi pritegoval poglede mimoidočih. Nakup je bil povsem običajen - prodajalca so našli prek spleta, se dogovorili za nakup in kombi zapeljali takoj v avtomehanično delavnico. Jasno, njegova letnica rojstva sega krepko bolj nazaj kot je starost fantov, ki bodo z njim potovali, zato je bila potrebna temeljita prenova, ki je trajala kar pet tednov!

Itak_Ven

Z glasovanjem na spletni strani so izbrali barvo zunanjosti, barvno shemo notranjosti in poslikave. Odslužen kombi je zdaj kot nov, povsem novi sta tako zunanjost kot notranjost, popolnoma obnovljen je motor, dodali pa so tudi nekaj trendovskih dodatkov, kot vrhunski radio, navigacijska naprava in pa alarmna naprava. Posebnost kombija je menjalnik, ki je namreč samodejni! Kombi je bil namreč izdelan za ameriški trg, zato je bil opremljen s tri(!)stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Itak_Ven

Novi so še sedeži in klopi - prav vsi so oblečeni v usnje, potnikom pa so povsod v kabini na voljo tudi vtičnice za polnjenje mobilnih telefonov in ostalih elektronskih naprav.

Itak_Ven

V priloženi galeriji pa si lahko ogledate, kako je potekala prenova oziroma kako je nastal Itak Ven.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja