Izšel je Motokatalog 2012!

8. 3. 2012
Deli
Izšel je Motokatalog 2012!

Načrtujete nakup motocikla, skuterja ali dvokolesnega motorno gnanega športnega rekvizita? Se lotevate opravljanja vozniškega izpita A1, A2 ali A? Imate morda v načrtu nakup rabljenega motocikla? Ali pa vas preprosto zanima, kaj je novega v svetu motociklizma? Berite Motokatalog!

V sredo, 7. marca 2012, je izšel Motokatalog z letnico 2012, ki je po novem v celoti delo slovenskega uredništva. V njem boste našli fotografije, tehnične podatke in kratke opise motociklov in skuterjev, ki jih nudi slovenski (in deloma tudi evropski) trg. Katalog nudi tudi pregled športnih enduro, supermoto, trial in motokros dvokolesnikov, prav tako pa nismo pozabili na električno gnana vozila.

Pripravili smo tudi pregled moto opreme za dirkače, popotnike, motokrosiste in enduraše ter za voznike športno-turističnih motociklov.

Kako do vozniškega izpita? Obrnite na strani 182 in preberite, kako poteka pridobivanje kategorije A1, A2 in A. Ker je motociklizem lahko nevaren, smo za osebno izkušnjo povprašali našega motorista Marka Vovka, ki na strani 186 piše o svoji nezgodi na cesti od Kočevja proti Kolpi. Pravi, da ga kljub zlomljenim vretencem in pretresa možganov ljubezen do motociklizma ni minila!

Ker pa vemo, da je nakup novega motocikla marsikomu nedosegljiv, smo pripravili šeststranski članek z desetimi nasveti za nakup rabljenega. Preberite, kako lahko preverite zgodovino lastništva motocikla in kakšne papirje potrebujete, če boste dvokolo kupili v tujini.

Kazalo - Motokatalog 2012:

6    Motocikli: Pregled motociklov s 125 in več kubičnimi centimetri.
101    Skuterji: Novosti je veliko! Tudi kak moped najdete vmes.
146    Elektro motocikli: V Ljubljani se vozi že kaj nekaj električnih. Kaj ponuja trg?
172    Oprema: Kaj obleči za na Grobnik in kaj za v Orehovo vas?
182    Kako do izpita? In kdaj lahko vozim motocikel brez omejitev v moči?
186    Nesreča: Ne strašimo. Želimo, da razmišljate do naslednjega ovinka.
188    Nakup rabljenega motocikla: Ima svoje prednosti, a tudi pasti. Pripravite se!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja