Izšel je novi Avto magazin!

6. 3. 2014
Deli

V tokratnem Avto magazinu razkrivamo prihajajočo Mazdo CX-3, s Porscheji smo se vozili po finskem ledu, pogovarjali smo se s Sebastienom Loebom, preedstavljamo novega Forda Focusa in razkrivamo, da se pripravlja nova revolucija med avtomobilskimi lučmi - laserske luči.

Že na jesenski pariški avtomobilski razstavi lahko pričakujemo predstavitev povsem nove vrste Mazde, novega malega križanca, ki bo dobil oznako CX-3. Sicer bo stal na platformi nove Mazde2, a tržniki se z oznako ne dajo. Zakaj, si že lahko preberete v novem Avto magazinu.

Ford je še pred ženevsko avtomobilsko razstavo nekaterim novinarjem (tudi nam!) razkril svojega najpomembnejšega aduta - prenovljenega  Focusa. Na zunaj poleg nove maske ni velikih sprememb, a jih je kar nakaj tudi v notranjosti in med motorji. Predstavljamo v novem Avto magazinu.

Pri Seatu so pridno počakali, da se je prah okoli novega Golfa GTI in Golfa R polegel, potem pa udarili z vso močjo oziroma z Leonom Cupro in 280 'konji'! Avto z več kot le povprečno dobro lego je dobil še strupeno močan motor in nagnal tekmecem strah v kosti. Vozili smo.

Si predstavljate drsenje Porscheja skozi ovinke, ko so potrebni pravšnji občutek, velike hitrosti in varno dirkališče? In številni kompleti gum. Ali pa... Lahko to počnemo na finskem ledu, pri zelo majhnih hitrostih, skorajda brez tveganja in še gume zdržijo celo zimo, ne pa zgolj nekaj ur. Pridobljeno znanje pa je enako in neprecenljivo. Vozili smo.

Prvi rod Kie Soul zagotovo ni upravičil vseh pričakovanj, zato si od novega rodu, katerega premiera pravkar poteka na ženevskem salonu, Korejci obetajo več. Tudi zaradi znanega in cenjenega glavnega oblikovalca, Nemca Petra Schreyerja) in dodatne ponudbe  – izključno električnega pogona, ki smo ga že preskusili. Vozili smo.

Ni še dolgo, kar smo doživeli zadnjo revolucijo pri avtomobilskih lučeh, že se napoveduje nova, ki prinaša laserske luči. Kakšne so razlike med trenutnimi lučmi in kaj nas čaka, vam razkrivamo v rubriki Aktualno.

Med avtomobilskimi testi je tokratna zvezda Hyundai i10, povsem prenovljeni malček, ki ponudi veliko več, kot človek od njega pričakuje. Test

Nekaj podobnega je veljalo tudi za Dacio Duster, ki zdaj ni več tako poceni, a po drugi strani ponuja veliko več kot prva generacija. Kratki test.

Pri Citroenu morda kupci bolj posegajo po večjem Picassu, a tudi osnovna različica ni od muh, še posebej, ker zna ponuditi zanimivo notranjost in odlične sedeže. Kratki test.

Na podaljšanem testu se mudi zvezda lanskega leta - Volkswagen Golf. V karavanski različici je tudi družinsko uporaben, na račun poskočnega 1,4-litrskega bencinskega motorja pa ne sodi v kategorijo počasnih družinskih vozil. Podaljšani test.

Pred devetkratnim prvakom v reliju in rekorderjem Pikes Peaka Sebastienom Loebom je nov izziv - krožne dirke. Prvak ne popušča in razmišlja, o čem pa drugem, kot o novem naslovu. Intervju.

Na straneh namenjenih ljubiteljem dvokoles vam ponujamo intervju s predsednikom podjetja Yamaha Motor Europe, nadaljujemo tudi z Avtomagazinovo šolo motokrosa, bliža pa se tudi prvenstvo v motoGP in prav je, da vam predstavimo ekipe in dirkalnike.

Seveda vas čakajo tudi novice iz sveta motošporta, pa tudi rubrika Rabljeni avtomobili, kjer vam je Igor Matko, svetovalec za nakup rabljenega in novega avtomobila pripravil številne koristne nasvete.

Novi Avto magazin 06/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 07/2014, izide 20. marca 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja