Izšel je novi Avto magazin!

20. 3. 2014
Deli

V tokratnem Avto magazinu se še enkrat in zelo temeljito oziramo po minulem ženevskem avtomobilskem salonu, vključno s številnimi intervjuji, vozili smo prenovljeni Mini, temeljito pa preskusili novi Audi A8.

Ženevski avtomobilski salon je zdaj tudi za obiskovalce že zaprt, a z izidom vsake štirinajst dni, pač ne uloviš idealno vsakega dogodka. Novosti je bilo precej, ki jih seveda temeljito predstavljamo, bilo pa je tudi kar nekaj priložnosti za pogovore z vodilnimi različnih znamk. Gradčan Maximilian Missoni je vodilni oblikovalec pri Volvu, pogovarjali smo se tudi s Karlom-Thomasom Neumannom, šefom Opla,

pa z Renaultovim podpredsednikom Laurensom van der Ackerjem, ki je bil odgovoren za oblikovanje tudi novega Twinga in navsezadnje tudi s Volkswagnovim oblikovalcem Danielom Scharfschwerdtom, ki je bil zadolžen za obliko zunanjosti novega Volkswagnovega Golfa Sporstvana. Reportaža

Temeljito smo preskusili, ravno s potjo v Ženevo in nazaj Audijevo admiralsko ladjo, torej Audi A8.  V udobje nismo dvomili, za več kot odlične so se izkazali LED žarometi Matrix, ki so verjetno ena izmed najboljših trenutnih rešitev za osvetljevanje ceste, izdatno pa je presenetil motor, ki je za sto prevoženih kilometrov porabil zgolj... Ve seveda v novem Avto magazinu. Test.

Mini je zgodba o uspehu. Vozili so ga že naši dedki, sicer veliko manjšega in skromneje opremljenega. Novodobni Mini je od originala bistveno večji, zadnja različica pa je še zrasla. Za koliko si lahko preberete v novem Avto magazinu. Vozili smo.

Med avtomobilskimi testi velja izpostaviti Oplovo Antaro, tokrat z dizelskim motorjem 2.2 CDTi, pa Peugeota 3008 1.6 HDi in našo podaljšanotestno Mazdo3 G 120.

Motociklisti ne smete zamuditi testa o odličnem motociklu, ki stane zgolj 5.555 evrov. Že veste za kaj gre? Seveda, za novo Yamaho MT-07. Test

Predstavljamo tudi Suzukija V-Storm DL 1000 ABS, ki je seveda odličen potovalnik. Vozili smo.

V rubriki Oktani pa smo vam pripravili intervju s slovenskima motokrosistoma, Timom Gajserjem in Klemenom Gerčarjem, ki se prvič v zgodovini naše države borita za točke na najvišji svetovni ravni. Odvila se je tudi nova preizkušnja relija za svetovno prvenstvo, začela pa se je tudi nova, ampak zaradi številnih novih pravil zares nova sezona formule 1.

Novi Avto magazin 07/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 08/2014, izide 03. sprila 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol