Izšel je novi Avto magazin!

21. 4. 2011
Deli
Izšel je novi Avto magazin!

V toplih pomladanskih dneh je kot nalašč prišel na test BMW 640i Cabrio. 6-valjev, 235 kilovatov, prijeten piš okrog glave ... Aaaah. No, BMW-ju je v novem Avto magazinu namenjenih le šest strani, kaj pa ostalo? Berite spodaj.

Pišemo o novem Audiju A2, ki naj bi do leta 2014 nadaljeval ne preveč uspešno zgodbo predhodnika. Medtem ko je A2 še pod vprašajem, je Q5 realnost - Audi ga je predstavil na salonu v Šanghaju.

Na Kitajskem so presenetili tudi pri Mercedes-Benzu in sicer s konceptom A-Class, Volkswagen pa je končno pokazal novega Beetla.

Med prvimi na svetu smo vozili Hyundai Veloster z enimi vrati na levi in dvemi na desni strani, torej je Veloster štirivratni kombikupe. Ha! Peljali smo še enega Hyundai-ja: i40 CW, ki ste ga že lahko občudovali v videu.

Nadalje lahko berete o vtisih z vožnje prenovljenega Peugeota 308, nove Kie Picanto, Jeepa Compass in Wrangler ter o BMW-jevih inovacijah.

In kaj smo testirali? Kot že omenjeno, BMW-ja 640i Cabrio, poleg pa še dva družinska avtomobila: Chevroleta Orlanda in Forda C-Max s sedmimi sedeži.

Motociklisti so se razpisali o Alpinstarsovem potovalnem enduro kompletu Durban Gore-Tex, o vožnji s trialom čez ovire, o oživljeni legendi - Vespi PX in univerzalnem štirikolesniku Can-Am Outlander Max 650 XT. Pozor: eden izmed bralcev ga lahko dobi na uporabo za cel vikend! Več v reviji.

Športa seveda nismo spregledali: preberite si reportaži s 1. dirke avstrijskega drift prvenstva in relija Lavanttal 2011, predstavitev dirkalnika Mini John Cooper Works WRC, več o F1 dirkah v Maleziji in na Kitajskem in še nekaj manjših novičk iz sveta avto-moto športa ... In že smo pri napovedi za 10. številko, ki izide kmalu po prvomajskih praznikih. Se beremo!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja