Jagodni izbor Mercedesovih zvezd znova na Vranskem - vključno z najbolj zaželeno

30. 9. 2019 | Jure Šujica
Deli

Mercedesov "Star experience" se je znova predstavil na Vranskem - tokrat z nekoliko večjim naborom linije AMG.

Mercedes-Benz za svoje kupce (in tiste, ki bi to morebiti postali) enkrat letno pripravi prav zanimiv dogodek. 'Mercedes-Benz Star Experience Road Show' je polno ime tega dogodka, v sklopu katerega Mercedes voznikom predstavi svoje najnovejše, najmočnejše in pa najbolj atraktivne modele. Prava paša za oči in čutila torej, zaradi katere obiskovalci vsako leto znova komaj čakajo na drugo polovico meseca septembra – tudi letos.

Letošnja izvedba je bila pravzaprav že deveta po vrsti, tako kot v preteklih nekaj letih pa je tudi letos potekala na Poligonu varne vožnje na Vranskem in pa okoliških cestah. Na njih smo novinarji (kasneje pa seveda tudi povabljenci) letos lahko preizkusili še nekaj več avtomobilov kot v minulih letih, saj so pri Mercedesu preizkušnjam na cesti, asfaltiranem poligonu in pa vožnji po brezpotjih namenili kar 20 vozil.

Največjo pozornost je seveda pritegnilo dogajanje na asfaltiranem poligonu, kjer je svoje mišice razkazovala flota kar šestih članov družine AMG: od para najmanjših z oznako A 35 AMG pa vse do glave družine, AMG GT 4-door Coupe 63 S, enega izmed najbolj vročih, pa tudi najnovejših vozil v ponudbi. Zanimivo, da so pri Mercedesu na Vransko pripeljali kar dva takšna avtomobila, pri čemer je bil drugi, sicer brez oznake S, na voljo preizkušanju na odprti cesti.

Tako kot lansko leto, ko so pri Mercedesu prvič Slovencem predstavili že omenjenega AMG GT 4-door Coupe, pa je bila domača javnost tudi letos deležna še ene premiere. Kot ena izmed novosti je bil namreč predstavljen novi CLA v karavanski izvedbi Shooting brake. Ta bo sicer na naše ceste uradno zapeljal v prihodnjih dneh, medtem, ko smo limuzinsko izvedbo na naše ceste pospremili že pred časom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"