Jaguar E-Pace je novi predstavnik mačjih športnih terencev

Potem, ko ga je pred kratkim napovedal s 'teaserjem', je Jaguar zdaj predstavil svoj novi model, petsedežnega kompaktnega športnega terenca E-Pace, ki se bo v modelni liniji uvrstil pod večjega F-Pace.

Jaguar E-Pace je novi predstavnik mačjih športnih terencev (foto: Jaguar Land Rover) Jaguar Land Rover
14. 7. 2017

Kot pravijo pri Jaguarju, so na zunanjo obliko novinca vplivale predvsem karoserijske linije  Jaguarja F-Type, kar se kaže v izraziti maski hladilnika, mišičastih proporcah, kratkih previsih in strehi, ki se poševno spušča proti zadku. E-Pace je sicer dolg 4,395 metra in ima medosno razdaljo 2,681 metra. zato je v njem dovolj udobnega prostora za pet potnikov z do 577 litri prtljage.

Jaguar E-Pace bo tudi eden najbolj povezanih avtomobilov v razredu, saj bo potnikom na volj pet priključkov USB in wi-fi hotspot za osem mobilnih naprav. Voznik si lahko pomaga tudi z novim projekcijskim zaslonom s tehnologijo 'Thin-Film Transistor' (TFT), ki omogča projekcijo do 66 odstotkov več podatkov. Varnostna in infozabavna oprema je seveda izčrpna.

Jaguar E-Pace je prvi predstavnik svvoje znamke, ki je povsem opremljen z motorji iz družine Ingenium, segajo pa od 150-'konjskega' turbodizla z izpustom 124 ogljikovega dioksida na kilometer, do 300-'konjskega' tubobencinca, ki do 100 kilometrov na uro pospeši v šestih sekundah.