Jaguarjeva prenova za F-Type

3. 12. 2019 | Tomaž Porekar
Deli
Jaguarjeva prenova za F-Type (foto: Jaguar)
Jaguar

Jaguar je objavil prve fotografije temeljito prenovljenega športnega kupeja, ki bo kmalu zapeljal na ceste sveta (kabriolet se mu bo pridružil pozneje).

Čisto tanki žarometi s tehniko 'pixel LED' so seveda opazni že na prvi pogled, sprememb na zunanjosti je sicer še več, a so opazne le za poznavalce. F-Type ostaja eden najelegantnejših britanskih športnih avtomobilskih stvaritev.
Zaradi novih emisijskih predpisov so posodobili tudi motorje. Osnovni bo dvolitrski turbobencinski štirivaljnik (221 kW  ali 300 'konj'), večji pa je štirilitrski V8 z dodatnim kompresijskim polnilnikom. Ta ima moč 331 kW (450 'konj'). Različica z oznako R ima še močnejši motor - 423 kW (575 'konj'). Štirivaljnik in manj zmogljiv V8 sta na voljo z zadnjim pogonom, V8 v obeh zmogljivostih tudi s štirikolesnim.
Jaguar F-Type bo eden prvih s palete te znamke, pri katerem bo mogoče nekatere funkcije posodabljati prek interneta. Ponuja tudi razširjeno izbiro varnostnih in info zabavnih pomočnikov, na čelu s prilagodljivim 12,3-palčnim zaslonom na dotik. V Veliki Britaniji bo cena osnovnega modela 54.060 funtov.
 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel