Je prikupen, vendar ga ne bo v Evropo

Novi MG Comet naj bi bil najcenejši in najbolj vesel električni mestni avtomobil, vendar samo na indijskem trgu, kjer bo stal približno 8.800 evrov.

Comet, ki ga je  v dolžino slabe tri metre, se ponaša z majhnim obračalnim krogom in solidnim prostorom za noge potnikov na vseh š tirih sedežih. Baterija s 17,3 kilovatnimi urami z elektriko  oskrbuje motor z 29 kilovati moči. Avtomobilček  s polno baterijo prevozi do 230 kilometrov, proizvajalec pa ne navaja končne hitrosti in pospeškov.

Za polnjenje baterije, ki ima osemletno garancijo, je od 0 do 80 odstotkov potrebnih debelih pet ur in pol oziroma sedem ur, če je na priključku z vtičnico polnilna moč 3,3 kilovata. Comet ima na sprednji osi vzmetne noge in večvodilsko zadnjo premo na sprednjih kolesih so zavorni koluti in zadaj bobni.

V notranjosti je dejansko veliko tehnologije, med drugim dva 10,25-palčna digitalna zaslona na vrhu armaturne plošče, zadnja kamera in parkirni senzorji. Na voljo je tudi digitalni ključ s funkcijo deljenja z do dvema drugima osebama, pri MG pa trdijo, da obstaja več kot 55 povezanih avtomobilskih funkcij in več kot 100 vnaprej programiranih glasovnih ukazov.

Pri kitajski znamki so si začrtali cilj, da bo Comet postal najcenejši in tudi najbolje prodajani električni avtomobil na indijskem trgu, kjer bo zanj treba odšteti (preračunano) okoli 8.800 evrov.

Preberite še: Napovedi se uresničujejo, tu je kitajski električni športni dvosed

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord