Jeep Festival 2016: po blatu in zraku

12. 9. 2016
Deli

Se še spomnite naše reportaže z velikega evropskega Jeep Campa, ki ga je pred nekaj meseci obiskal naš Šaša. No, tokrat se je podoben dogodek zgodil pri nas.

75-obletnico Jeepa so namreč lahko na motokros progi Cukrca pri Šentvidu pri Stični lahko proslavili tudi slovenski lastniki, bodoči lastniki in ljubitelji Jeepov. In bilo ja kaj videti.

Od enega najboljših off-road voznikov in Jeepovega inštruktorja terenske vožnje Janeza Marolta, ki je z rahlo dodelanim Wranglerjem (predvsem je prav prišlo višje podvozje) po progi vozil obiskovalec in pri tem čez grbine več letel kot plezal, do možnosti, da so se obiskovalci po motokros progi tudi samo popeljali s praktično vsem, kar Jeep premore. Od najmanjšega (a nič manj terensko zmogljivega) Renegadea (z oznako Trailhawk, kar pomeni terenski vožnji še bolj prilagojeno tehniko), pa Cherokeejem in Grand Cherokeejem (ja, tudi na pogled bolj salonski Jeepi so na terenu kot doma) in seveda z Wranglerjem. Na stezi se je dogajalo ves da s kratkim postankom za demo vožnje motokrosistov AMD Šentvid pri Stični, tisti, ki niso vozili, pa so se lahko zabavali na kupu spremljajočih dejavnosti, od otroških delavnic preko ameriškega nogometa do preizkusa orodij znamk Fiskars, Stihl in Gerber.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"