Jeep Renegade je dobil osvežitev

7. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Poleg minimalnih sprememb zunanjosti mu je Jeep namenil nabor štirih novih bencinskih motorjev.

V poplavi novosti, ki so v teh dneh preplavile avtomobilski svet – od popolnoma novih modelov do novih generacij in 'zgolj' prenov – smo skoraj izpustili eno izmed njih, ki prihaja iz druge strani Atlantika, pa čeprav ima italijanskega lastnika. Govorimo namreč o Jeepovem najmanjšem terencu, 'uporniku' po imenu Renegade. Ta je namreč včeraj na odprtju torinskega avtomobilskega salona doživel uradno predstavitev v prenovljeni podobi.

Štiri leta je Renegade že na cesti, zato je bil že čas za medgeneracijsko prenovo, a so spremembe na prvi pogled neopazne. Sprednji del je namreč dobil le nekoliko spremenjeno masko hladilnika, nove meglenke in smernike ter nove žaromete. Ti so malenkost spremenjeni tudi zadaj, kjer je poleg tega edina sprememba ročica za odpiranje prtljažnika, ki je po novem nekoliko nižje.

Kot največjo novost Jeep pri Renegadu navaja družino tri- in štirivaljnih motorjev s prostornino enega litra in močjo od 120 do 180 'konjev' oziroma 88 do 132 kilovatov, ki naj bi bili nekoliko bolj zmogljivi in hkrati varčni. Sicer pa so pri Jeepu s preostalimi novostmi dokaj skopi, a nič ne de. Čez kak teden bomo novinca zapeljali tudi sami, takrat pa bo o avtomobilu znanega precej več.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja