Kaj se dogaja z DeLoreanom? Italdesign znova zbuja pozornost

15. 2. 2022 | Jure Šujica
Deli
Kaj se dogaja z DeLoreanom? Italdesign znova zbuja pozornost (foto: Profimedia)
Profimedia

Da projekt še ni romal v pozabo, so pri Italdesignu potrdili z objavo novega video napovednilka.

Nekdaj znan kot eden najslabših avtomobilov, danes pa vse bolj iskana klasika, kultni DeLorean DMC-12 nikoli ni dobil uradnega naslednika, že nekaj let pa za ohranjanje njegove dediščine z izdelavo rezervnih delov in vozil izdelanih iz starih komponent skrbijo v ZDA. Pred letom dni pa se je v zgodbo o DeLoreanu vmešalo italijansko podjetje Italdesign, ki v povezavi z ameriškim podjetjem, ki je nasledilo DeLorean pripravlja naslednjo generacijo vozila.

Preberite še: Razkrito: Italdesign obudil legendarnega DeLoreana, obeta se proizvodnja

Italijansko podjetje je tedaj razkrilo svoje načrte, o katerih pa vse od tedaj ni bilo slišati ničesar več. Vseeno pa, kot vse kaže, načrti niso romali v predal. Podjetje, ki ga je ustanovil Giorgetto Giugiaro (danes pa je v lasti Lamborghinija) je namreč 13. februarja praznovalo 54. rojstni dan je namreč na Instagram profilu objavilo kratek video posnetek prototipa avtomobila z navzgor odpirajočimi se vrati in pripisom DeLorean na koncu posnetka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Italdesign (@italdesign_official)

Poleg prepoznavnih vrat je na posnetku mogoče videti tudi mehkejše linije (v primerjavi z relativno ostrimi na originalu) in pa element v obliki črke V na pokrovu motorja. Avtomobil naj bi bil sicer v nasprotju z izvirnikom električno gnan, pričakovati pa je, da bo posledično tudi precej bolj zmogljiv od 40 let starega predhodnika, ki ga je sicer poganjal podhranjeni (sicer šestvaljni) motor, zasnovan v sodelovanju proizvajalcev Peugeot, Renault in Volvo.

Novi DeLorean naj bi luč sveta sicer naposled uzrl tekom letošnjega leta, pri podjetju DeLorean Motors Reimagined pa so že pripravili novo spletno stran, preko katere bodo zbirali naročila in zainteresirane posameznike obveščali o vseh novostih. Najdete jo na tej povezavi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol