Kaj vozi prihodnji predsednik vlade? Ima tudi žilico za klasike

28. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli
Kaj vozi prihodnji predsednik vlade? Ima tudi žilico za klasike (foto: STA)
STA

Prva izbira so očitno vozila znamke Tesla.

Pred dnevi je bil v Sloveniji kot novi (najverjetnejši) mandatar za sestavo prihodnje vlade izbran doktor Robert Golob. Kot je znano gre za nekdanjega prvega moža državnega podjetja Gen-I, prav politična razrešitev iz položaja pa je bila glavni povod za to, da se je iz gospodarstva odločil vstopiti v svet politike, kjer bo imel očitno veliko podporo naroda.

Ker izhaja iz področja energetike, oziroma iz podjetja, ki se med drugim ukvarja s proizvodnjo ter distribucijo električne energije, je povsem razumljivo, da goji veliko zanimanje za električno gnana vozila. Nenazadnje je napovedal, da se bo v svojem mandatu trudil k razvoju elektromobilnosti v Sloveniji, hkrati pa tudi k spodbujanju razvoja drugih alternativnih vrst goriv, s čimer bi se zmanjšala odvisnost od naftnih derivatov.

Prav nič presenetljivo ni torej, da Golob večino svojega časa na cesti preživi v vozilu znamke Tesla. Floto le teh so namreč za službene potrebe pri podjetju Gen-I uvedli že pred časom, zanimivo pa bo videti, s katerim avtomobilom se bo naokrog vozil v prihodnje oziroma, ali bo sprememb deležen protokolarni vozni park.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Ne glede na to, da je zagovornik električnih avtomobilov, pa je očitno tudi velik navdušenec nad (futurističnimi) klasikami. Pred časom je namreč na svojem Instagram profilu objavil fotografijo, na kateri sedi za volanom legendarnega DMC DeLoreana, ki je zaslovel v filmu Back to the Future, Vrnitev v prihodnost. Ob tem gre verjeti – na kar nakazuje tudi njegov pripis k sliki ('Back to Solar Future') – da gre za verjetno edinega električno gnanega DeLoreana, ki so ga lansko leto predelali v Inštitutu Metron v Lescah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja