Kaj vse prinaša novinec?

5. 2. 2020 | Jure Šujica
Deli

Predstavitev bo 3. marca, dva dni pred uradnim začetkom salona.

Morda niti ne bi pomislili, a Kia je eden izmed proizvajalcev, ki je med prvimi vstopil v razred športnih terencev, še v času, ko niso bili ravno popularni. Začelo se je z modelom Sportage leta 1993. Leta 2002 so stopili še stopničko višje in predstavili njegovega, večjega in nekoliko bolj prestižnega Sorenta, ki se je v prvi generaciji dobro približal tudi slovenskim kupcem. Zdaj se predstavlja že  peta generacija.

Novi Sorento bo predstavljen na bližnjem avtomobilskem salonu v Ženevi. Zasnovan je na Kiini povsem novi platformi za srednje velike terence, zaradi česar naj bi, kot pravijo pri korejskem proizvajalcu, ponujal več prostora in za nameček več kot konkurenca. Nova platforma bo prilagojena tudi temu, da bo Sorento prvič od predstavitve moč opremiti s hibridnim pogonskim sklopom.

Iz zasenčenih fotografij je jasno razvidno, da povzema nekatere poteze, ki postajajo zaščitni znak novih modelov Kie (kromirana 'plavut' pod C-stebričkom spominja na tisto iz ProCeeda). Sorento bo prinesel tudi nove asistenčne sisteme ter nove možnosti za povezavo s pametnimi telefoni in drugimi napravami. Katere to bodo, bo sicer jasno 3. marca, ko bo novinec dočakal uradno predstavitev.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"