Kaj želi Maserati sporočiti z novimi fotografijami?

6. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli

Prve v seriji fotografij so bile narejene v Milanu, kmalu naj bi sledile nove.

Maserati je pred dnevi napovedal prihod povsem novega superšportnega avtomobila, s katerim bodo po več kot desetletju in pol  nadomestili legendarni model MC-12. Maloserijski avtomobil je nastal na osnovi Ferrarija Enzo in čeprav so v Modeni izdelali 20 primerkov, namenjenih cestni uporabi, je bil njegov primarni namen nastop na vztrajnostnih dirkah.

In tako bo tudi pri novincu. Maserati se namreč namerava z MC20 vrniti v svet motošporta. A to se pred letom 2021 še ne bo zgodilo. Bomo pa zato še letos lahko videli orodje, s katerim si bodo še enkrat poskusili pokoriti konkurenco – tudi zato ime MC20. Številka v imenu nakazuje leto predstavitve. In ta je bržčas blizu, saj so pri Maseratiju tudi uradno začeli s testiranji v realnem svetu in objavljanjem prvih fotografij testnega primerka.

Fotografije so pri Maseratiju posneli v nočnem času in na izbrani lokaciji: na milanskem trgu Piazza degli Affari, na katerem stoji zanimiva skulptura Maurizia Cattelana z imenom L.O.V.E., ki prikazuje iztegnjen srednji prst na desni roki. Kaj so s tem želeli sporočiti pri Maseratiju ni znano, obljubljajo pa, da bodo kmalu predstavili nove fotografije novinca na različnih markantnih lokacijah po Italiji. Upajmo, da nam bodo pri tem namenili tudi nekoliko jasnejše fotografije avtomobila, četudi zakritega v maskirno folijo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"