Kakšen bi bil videti ikonični Z3 M Coupe danes?

20. 5. 2023 | Janoš Pečnik
Deli

Pri BMW so z novim konceptom Touring Coupe mnogim ljubiteljem znamke močno podkurili domišljijo.

Pri BMW so pokazali, da še niso pozabili na Z4 in na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este presenetili z lepim konceptom Concept Touring Coupe. Z njim so vzbudili veliko domišljije tistim sladokuscem, ki ne boste nikoli pozabili, da je BMW izdelal le eno generacijo ikoničnega modela Z3 M Coupe s konca devetdesetih. Ob predstavitvi tega pri BMW zanimivo niso omenili, a podobnost je očitna - navsezadnje gre za Z4 z močno spremenjeno, ročno narejeno karoserijo in notranjostjo. 

Kot nekakšen Z4 "shooting break" torej. Sprednji del avtomobila je enak, boki prav tako. Zložljivo mehko streho pa je zamenjala kombijevska streha, ki se nežno spušča proti zadku z velikimi prtljažnimi vrati - oblika se izjemno dobro poda obstoječim oblikovnim lastnostim Z4. Dobro delujejo tudi razmerja. Avto so potem še nekoliko okrancljali s svileno zlatimi poudarki in platišči (20 palcev spredaj, 21 zadaj). 

Tudi notranjost je v osnovi enaka tisti v Z4, pri BMW pa so se potem posvetili razkošju materialov in ustvarili imenitnejše vzdušje - tudi v novem, precej večjem in uporabnejšem prtljažnem prostoru (in tudi pri prtljagi). Vse skupaj je oblečeno v usnje italijanskega proizvajalca Poltrona Frau, medtem ko so kovčke izdelali pri Schedoniju v Modeni.

Če me BMW bahavo oblikovanje zadnjih let ne navdušuje, pa me Touring Coupe nikakor ni pustil hladnega. Več kot dovolj, da bi navijal za serijsko proizvodnjo, ki se sicer ne bo zgodila. Avtomobil je sicer v delujočem stanju in čeprav pri BMW o tem niso govorili, ga gotovo poganja vrstni šestvaljnik iz Z4 M40i.

Preberite tudi: Bavarski roadster je prenovljen, ampak ...

Concorso d’Eleganza Villa d’Este je imeniten dogodek ob italijanskem jezeru Como, ki ga v zadnjem času sponzorira BMW. Na ogled je vedno navdušujoč nabor klasičnih in eksotičnih avtomobilov, obenem pa kakšna znamka tam vedno pristavi svoj lonček s kakšnim zanimivim konceptom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"