Kamera v policijskem avtomobilu dokumentirala oborožen spopad

5. 10. 2013
Deli
Nič več ne ostane skrito... (foto: Gawker)
Gawker

Kar težko je gledati, ko ustavljeni voznik potegne pištolo in prične streljati na policista.

Kamera v policijskem avtomobilu je ujela dogodke, ki so se pripetili 29. avgusta ob avtocesti v zvezni državi Oregon. John Van Allen je voznik avtomobila, ki so ga policisti ustavili zaradi prehitre vožnje. Takoj, ko se ustavi, John izstopi iz avtomobila, pri čemer ga policista opozarjata, naj se nemudoma vrne nazaj v avtomobil.

Če se spominjate iz filmov, postopek v Ameriki veli, da ko vas ustavi policija, ostanete v avtomobilu z rokami na krmilu. Policist vam potem da napotke, kdaj lahko zapustite vozilo. John tem napotkom ni sledil, njegov namen je bil namreč že določen. 

Počasi se prične približevati policijskemu avtomobilu, nakar potegne pištolo in prične streljati. Policist Matt Zistel je zadet v bok. Strelja nazaj in smrtno rani Allena, ki se rani navkljub vrne v avtomobil in oddrvi. Našli so ga kilometer naprej od mesta streljanja, mrtvega.

Dodaten šok: John Van Allen je imel v času dogodka s seboj v avtomobilu svoje tri otroke, ki so vsi prestali tragedijo brez poškodb. Policist Zistel je prav tako hitro okreval. 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel