Rollbar se poslavlja, prihaja pa nov in še boljši karting

8. 12. 2019 | Jure Šujica
Deli

Na območju odhajajočega kartinškega centra bo električno novost pripravila blagovna znamka Woop!

Kartinški center BTC Karting velja za enega najstarejših tovrstnih centrov v Sloveniji, njegova posebnost pa je, da dirkalnike poganja elektrika. A čeprav bosta BTC Karting in z njim Rollbar zaprla svoja vrata, razlogov za slabo voljo ni prav veliko. Kmalu po novem letu bo namreč tam odprl vrata popolnoma nov kartinški center, ki bo ponudil tudi prvo večnivojsko progo v Sloveniji. Zahvala za to gre blagovni znamki Woop!, ki je v BTC predstavila tudi prvi trampolinski park.

Nov center bo stal na isti lokaciji v hali 18 kot doslej, kljub relativno majhni površini bo še vedno ponujal 250 metrov dolgo progo v dveh nivojih. Za iresničitev te inovativne zamisli se lahko zahvalimo slovenskemu podjetju Ensol 360, ki je v minulih letih na različnih koncih sveta zasnovalo že več kot 60 različnih podobnih dirkališč. Ljubljansko dirkališče bo kljub temu nekaj novega.

Prvi hitri krogi že čez dva meseca

»Ponosni smo, da bomo po več letih trdega dela in po več kot 60 zgrajenih projektih po vsem svetu zgradili prvi 360 kartodrom na domačih tleh. Tovrsten projekt je plod skupnega uspešnega dela z WOOP!, ki razume potrebe posameznika in bo dirkališče zanesljivo uspešno dopolnjeval z obstoječo dejavnostjo« je povedal Jernej Čopi, direktor poslovnega razvoja podjetja.

250 metrov dolgo progo bo moč prevoziti v približno 25 sekundah, dirkači od najmlajših do starejših pa bodo na dirkališču adrenalin sproščali z dirkalniki podjetja Rimo. Za posebno razpoloženje bodo skrbeli še posebni svetlobni efekti. In če že komaj čakate na to, da med prvimi preizkusite električno novost, naj vam povemo, da boste to lahko storili že zelo kmalu, saj je otvoritev napovedana februarja 2020.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem