Katastrofalne slovenske ceste

28. 11. 2014
Deli
Katastrofalne slovenske ceste

Pri AMZS so predstavili podatke o ocenjevanju slovenskih cest v projektu Sensor. Stanje je več kot katastrofalno, predstavnik Direkcije RS za ceste pa je s tiskovne konference pobegnil.

Ceste so pri AMZS v okviru mednarodnega projekta ob pomoči Prometnotehničnega inštituta ljubljanske Fakultete za gradbeništvo ocenjevali zadnji dve leti, ob tem pa so si pomagali z najsodobnejšo snemalno in računalniško opremo, nameščeno v poseben kombi, ki je vozil po cestah in snemal njihovo stanje. Analiza pridobljenih podatkov je pokazala, da je stanje katastrofalno - polovica ocenjevanih slovenskih cest si je prislužilo le eno ali dve od možnih petih zvezdic in so, preprosto povedano, smrtno nevarne. Najnujnejša sanacija bi stala vsega 8,5 milijona evrov letno, in že s tem denarjem bi večina ocenjevanih cest dosegla tri zvezdice.

A na Direkciji RS za ceste očitno raje gledajo v zrak, namesto do bi si od države (ki jim je denar dolžna zagotoviti) z vsemi možnimi sredstvi izborili denar, potreben za normalno vzdrževanje cest. Da jim je vseeno, je dokazal tudi njihov predstavnik (vodja prometno tehničnega sektorja na DRSC Stanislav Zotlar), ki je pred novinarskimi vprašanji enostavno pobegnil s tiskovne konference.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"