Video: Ken Block v 10. Gymkhani s kar 4.000 'konji' na enem mestu

17. 12. 2018 | Jure Šujica
Deli
Video: Ken Block v 10. Gymkhani s kar 4.000 'konji' na enem mestu (foto: Hoonigan)
Hoonigan

Moč je razdeljena med šestimi avtomobili, ki so se podili na petih različnih lokacijah, med njimi pa se je prvič javnosti predstavil nov poltovornjak Ford F-150.

Blockov projekt Gymkhana ni potreben predstavljanja. Leta 2010 začet projekt vseskozi poteka v sodelovanju s Fordom, začenši s Subrau Imprezo, ki pa je nastopila le v prvih dveh videih. Skozi leta je javnosti predstavil najrazličnejše vragolije in številni so se že spraševali, kaj več lahko pokaže po tem, ko je na primer zaprl središče mesta San Francisco, ali pa se s slavnim Hoonicornom zapodil po progi Pikes Peak. A v zadnjem delu, ki ga je predstavil danes, je napel vse svoje moči.

V enem videu je Ken Block združil Forda Mustanga Hoonicorna V2 s 1.400 'konji' (1.030 kilovati), Fiesto WRC s 380 'konji' (280 kilovati), Escorta RS Cosworth s 645 'konji' (474 kilovati), Focusa RS RX s 650 'konji' (477 kilovati) in najnovejši stroj, o katerem pa smo že pisali: F-150 poltovornjak s šestvaljnim motorjem, vzetim iz Forda GT, 'navitega' na kar 914 'konjev' ali 672 kilovatov. Skupna moč vseh avtomobilov tako znaša kar 3.989 'konjev'.

Block pa se ni izkazal le pri izbiri avtomobilov, ampak tudi lokacije snemanja, oziroma več njih. Kar pet prizorišč si je izbral za zadnji video, od Švedske do Detroita, mehiškega Guanajuata, Los Angelesa in nazadnje še Shamrocka ter del slavne ceste Route 66 v Teksasu, kjer uničevanje številnih kompletov gum tudi zaključi. Koliko kompletov je bilo potrebnih za pripravo 20-minutnega videa, ni znano, niti nam ni mar, vsekakor pa je pripravil zanimivo predstavo.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem