Kia Optima prihaja v Evropo

26. 8. 2015
Deli

Kia je še pred avtomobilskim salonom predstavila evropsko različico nove Optime, ki bo naprodaj v zadnji četrtini letošnjega leta.

Kot pravijo pri Kii, bo nova Optima pomemben člen v njihovih prizadevanjih, da bi znamko približali še širšemu krogu evropskih kupcev, zato krepijo poseben nastop v njenem avtomobilskem razredu. Novi Optimi so zato namenili sodobno novo karoserijo, ki omogoča tudi več prostora za potnike v notranjosti. Izboljšali so ji tudi vozne lastnosti in dvignili stopnjo udobja, seveda tudi z vsemi pridobitvami info-zabavnostne tehnike. Med njimi sta tudi možnost brezžičnega polnjenja mobilnih telefonov in Harman Kardonov zvočni sistem z desetimi zvočniki.

Medosno razdaljo so za 10 mm podaljšali na 2,805 metra, dolžino za prav toliko na 4,855 metra, za 25 mm so jo razširili na 1,860 metra, namenili pa so ji tudi 10 mm več višine, zato je lahko ob več prostora v notranjosti tudi bolj dinamičnega videza. K več varnosti bo pripomogla tudi 50-odstotno trdnejša struktura karoserije, ki se pohvali tudi z 8,6 kilograma manjšo težo od predhodnice.

Optima bo na voljo z vrsto motorjev, med katerimi bosta tudi 141-"konjski" 1,7-litrski turbodizelski motor CRDi in 163-"konjski" 2-litrski bencinski motor CVVL. Različni motorji bodo lahko delovali v kombinaciji s šeststopenjskima ročnim ali samodejnim menjalnikom ali sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom. Prihaja tudi priključni hibrid.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"