Kia Optima

12. 5. 2010
Deli

Korejski avtomobilski proizvajalec je v Združenih državah Amerike predstavil limuzino srednjega razreda z imenom Optima, ki se bo prodajala tudi na stari celini.

Limuzina drznega videza je dolga 4.845 milimetrov, 1.830 jih ima v širino, 1.455 milimetrov pa v višino. Med osema se limuzina hvali z 2.795 milimetri prostora. Evropi nameravajo na sprednji pogon gnani Kijini limuzini sprva ponuditi dizelski in bencinski motor. V prvem primeru gre za 1, 7-litrski turbodizel, v primeru bencinca pa za 2, 0-litrski štirivaljnik.

Menjalnika bosta na izbiro dva, ročni in samodejni, oba pa s šestimi stopnjami. Kia obljublja skupno šest različnih bencinskih motorjev, med njimi tudi agregat z neposrednim vbrizgom goriva in močjo 278 'konjev'. Optima bo serijsko opremljena s šestimi varnostnimi blazinami, ESP-jem in pomočnikom pri speljevanju v klanec. S prihodom nove generacije Optime se upokojuje tudi v Evropi poznano ime Kia Magentis. Nova Kia je nastala v nemškem in ameriškem Kijinem oblikovalskem centru.

Foto: Kia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"