Kia razkrila nov logotip - a v ozadju se skriva še precej več (video)

7. 1. 2021 | Jure Šujica
Deli

Predstavitev novega logotipa je bila prava atrakcija, za vsem skupaj pa se bojda skriva še precej več.

Zamenjava zaščitnega znaka običajno napoveduje prihod velikih sprememb, ne glede na to, ali gre za znamko iz področja avtomobilske industrije, ali katerekoli druge panoge. V avtomobilski industriji pa smo v trenutni situaciji, ko se že odvija počasna tranzicija k e-mobilnosti oziroma odmik od fosilnih goriv na takšne spremembe še toliko bolj pozorni.

Nov zaščitni znak, šele tretjega v zgodovini znamke so sedaj pripravili tudi pri Kii in se tako povsem odmaknili od sedanjega, sestavljenega iz napisa Kia ter ovalne obrobe. Namesto tega bodo sedaj njihovi avtomobili prepoznavni po stiliziranem in minimalistično oblikovanem napisu, ki naj bi, kot so zapisali v izjavi za javnost, poudarjal rast, simetrijo in razvoj – elemente, ki naj bi bili ključni v njeni bližnji prihodnosti.

Kakšna bo prihodnost znamke naj bi pri Kii razkrili 15. januarja oziroma že prihodnji teden, ko je napovedana tudi posebn tiskovna konferenca. So pa zato hkrati z novim logotipom razkrili tudi nov slogan znamke. Ta se glasi: 'Movement that inspires' ali gibanje, ki navdihuje.

Razkritje novega zaščitnega znaka – pri katerem so oblikovalci želeli dati vtis, kot da bi ga lahko z eno potezo napisali z roko – in slogana je bil sicer prvovrsten spektakel. Del le tega je bil namreč tudi velik ognjemet, ki so ga pri Kii izvedli s pomočjo letečih dronov in se tako (po lastnih) besedah zapisali v Guinessovo knjigo rekordo za izvedbo ognjemeta s pomočjo največjiega števila brezpilotnih zračnih plovil v zgodovini.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol