Kia razmišlja o še enem križancu na dnu modelne palete

16. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli

Novinec naj bi nastal na osnovi modela Rio.

Korejska znamka Kia že lep čas, vse od prihoda modela Cee'd prve generacije velja za ugledno in pozornosti vredno avtomobilsko znamko tudi na evropskem trgu. Tudi konkurenca je posledično ne gleda več zviška, vse to pa se nenazadnje odraža v večji priljubljenosti med kupci. Hkrati se zdi, da tudi pri Kii vedo, kam želijo in to je na sam vrh. Z novimi modeli namreč odkrito konkurirajo Volkswagnu, to pa se bo najverjetneje le še nadaljevalo.

Po poročanju avtomobilskega portala AutoCar naj bi Korejci po nedavni predstavitvi križanca XCeed – s katerim mimogrede odkrito konkurirajo modelu T-Roc, razmišljali še o njegovem manjšem bratu z imenom XRio, Jasno, ta bo kot nakazuje ime, nastal na osnovi modela Rio, z njim pa naj bi Korejci kupce odžirali modelu T-Cross. To bi bil sicer že šesti križanec v ponudbi korejske znamke na evropskih tleh.

»Trenutno največjo pozornost namenjamo spremljanju tega, ali se bo market razdelil na dva dela, na križance, ki ponujajo nižje in tiste, ki ponujajo visoko sedenje ter na to, ali potrebujemo štiri ali pet modelov na trgu. Poleg tega se moramo odločiti, katere bi lahko poganjala elektrika in katere.,« je dejal Emilio Herrera, operativni vodja Kie v Evropi za omenjeni portal.

Odločitev naj bi sicer sprejeli že v kratkem, k njej pa bi v veliki meri lahko pripomoglo tudi zanimanje za že omenjeni XCeed. Ta bo namreč na evropske ceste predvidoma zapeljal leta 2020, posledično pa so že začeli s sprejemanjem naročil za nova vozila, pri čemer pričakujejo, da bodo v prvem letu prodaje uspeli najti okrog 80.000 kupcem, s čimer bi XCeed postal najbolje prodajan model v paleti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"