Kia Rio je pripeljala v Slovenijo

2. 6. 2017
Deli

Začetek prodaje novega Ria je sovpadel s prvimi junijskimi dnevi. Novi Riov rod smo v Avto magazinu že temeljito predstavili letos pomladi, zdaj pa so znane tudi podrobnosti o prodaji na slovenskem trgu.

Za začetek bodo v ponudbi na voljo trije motorji, običajni bencinski s prostornino 1,25 litra, turbobencinski z litrsko prostornino ter turbodizelski z 1,4 litra delovne prostornine, razpon moči je od 84 'konj' pri prvem prek 100 'konj' pri močnejšem bencinskem do 90 'konj' pri turbodizlu.  Močnejša litrska različica (120 'konj') bo na voljo kasneje.

Dokaj širok je tudi nabor opreme, pri čemer se ta razlikuje glede na štiri stopnje oznak – Active, Edition, City in Motion. Pri slednji bo na voljo večina sodobnih pripomočkov kot so povezava prek bluetootha, kamera za vzvratno vožnjo, tempomat in omejevalnik hitrosti in celo električni pomik stekel zadaj, šele od jeseni pa bo pri opremi Motion na voljo tudi večji, 7-palčni zaslon z navigacijo, aplikacijo Kia Connected ter povezavo prek Android Auto ali Apple CarPlay.

Osnovni Kia Rio 1,25 MPI LX Active stane 10.990 evrov (z že vštetim popustom 1.000 evrov. Osnovni 1,0 T-GDI EX Edition stane 12.490 evrov, osnovni turbodizelski Rio 1,4 CRDi EX Edition pa 14.990 evrov. Za enako ceno je na voljo tudi že najbolje opremljeni 1,0 T-GDI.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja