Kia Sedona in Land Rover Discovery prvič v New Yorku

25. 4. 2014
Deli

Skoraj sočasno odprtje dveh razstav na dveh največjih svetovnih trgih, torej na v največjih mestih Kitajske in ZDA, Pekingu in New Yorku, so izdelovalci pravzaprav zasuli z zanimivimi novostmi.

Nekaj smo jih najavili in fotografije tudi že objavili v prejšnji številki revije Avto magazin ter naših internetnih straneh, na primer obe novosti BMW, M 4 Cabrio in X 4, ter Hyundaijevo prenovljeno Sonato. Tokrat so na voljo tudi fotografije vsega novega.

Acura (Hondina bolj premijska znamka) je predstavila model TLX, ki je nastal na platformi evropskega Accorda. Dodge se je pohvalil, da je s Cahllengerjem predstavil svoj prvi štirivratni 'mišičnjaški avto' ('muscle car'). Honda je ob ameriški predstavitvi novega rodu Fiata (v Evropi Jazz) najavila še, da se bo v zahodnem svetu njihov Vezel raje imenoval HR-V. Zelo zanimiv se zdi predstavitveni program pri Land Roverju, ki so s svojo študijo Discovery Vision Concept najavili kar celo družino Discoveryjev. Prvi serijski bo prihodnje leto Discovery Sport, ki bo zamenjal Freelanderja.

Kia je prestavila novi rod enoprostorca Sedone (pri nas je prejšnji rod imel ime Carnival). Subaru si dobro prodajo v ZDA obeta od temeljito prenovljenega Outbacka.

Še bolj so se potrudili pri Toyoti. V roku nekaj mesecev so najprej prenovili tehniko pod pločevino najbolje prodajanega ameriškega osebnega avtomobila, Camryja. Od letošnjega poletja pa bodo kupci v ZDA kupili še takšne z novo podobo. Camry bo tako prva Toyota s spremenjenim družinskim videzom zunanjosti.

Prenovljeno Jetto je predstavil tudi Volkswagen, a gre manj za osvežitev videza, bolj pa za nekatere dodatke pod pločevino (samodejni varnostni zavorni sistem). Z njim se bo Jetta znova uvrstila med najvarnejše avte v svojem razredu po ocenah ameriške varnostne agencije.

Spisek novosti v New Yorku 2014

Acura    TLX    nov model

Alfa Romeo    4C    ameriška pr.

Bentley    Hybrid Concept    študija

Bentley    Continental Speed    različica

BMW    X 4    nov model

BMW    M 4 Cabrio    različica

Chevrolet    Trax    ameriška premiera

Dodge     Charger    prenova

Dodge     Challenger    prenova

Honda    HR-V    nov model

Hyundai    Sonata    nov model

Infiniti    Q70    prenova

Infiniti    XQ80    prenova

Jeep     Renegade    ameriška premiera

Kia    Carnival    nov model

Land Rover    Discovery Vision Concept    študija

Mercedes-Benz    S 63 AMG    različica

Mini    Countryman    nov model

Nissan    Murano    nov model

Porsche     Boxter GTS    različica

Subaru    Outback    prenova

Toyota     Camry    prenova

Volkswagen    Jetta    prenova

Volkswagen    Golf SportWagen    študija

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja