Kmalu novi sistemi za nadzor prometa na slovenskih avtocestah? Dars že odšteva dneve

razpis bo zaključen pred koncem tega meseca.

Kmalu novi sistemi za nadzor prometa na slovenskih avtocestah? Dars že odšteva dneve (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
1. 6. 2022

Na treh odsekih na slovenskih avtocestah bodo do konca leta 2023 vzpostavili sektorsko merjenje hitrosti. Sisteme bodo najprej namestili na odsek skozi trojanske predore v smeri proti Mariboru in Ljubljani ter na višnjegorskem klancu v smeri proti Novemu mestu. Rok za oddajo ponudb na Darsovem javnem naročilu je 28. junij.

Preberite še: Sektorsko merjenje hitrosti: Do uvedbe (očitno) le še nekaj tednov, tu so lokacije, nekatere povsem nove

Dars je seznam lokacij za sekcijsko merjenje razdelil na tri sklope s po tremi lokacijami. Prvi sklop poleg omenjenih treh lokacij vsebuje tudi mobilni sistem sekcijskega merjenja za začasne prometne ureditve.

Drugi sklop, ki je opcijski, se nanaša na avtocesti na območju Celja v smeri Maribora, med priključkoma Sveti Jurij ob Ščavnici in Vučja vas v smeri Murske Sobote ter med priključkoma Unec in Razdrto v smeri Kopra.

Tretji, tudi opcijski sklop, se nanaša na odsek med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica v smeri Maribora, med priključkoma Ljubljana-Brod in Vodice v smeri Kranja ter med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri Ljubljane.

Vrednosti so limitirane, in sicer bo Dars ponudbo, katere višina bo za dobavo, vzpostavitev delovanja in vzdrževanje opreme ter sistemov sekcijskega merjenja hitrosti na odsekih avtocest in hitrih cest presegala vrednost 1,835 milijona evrov, ocenil kot nedopustno.

Preberite še: Naše avtoceste čakajo všečne (in tudi manj všečne) posodobitve

Ponudnik mora oddati ponudbo za vse tri sklope in ostale postavke. Brez DDV ponudba za prvi sklop ne sme presegati 781.935 evrov, za drugi sklop 569.415 evrov, za tretjega pa 483.650 evrov.

Dars bo izbral najcenejšo ponudbo. Sprejemajo jih do 28. junija do 10. ure.