Za ta električni avtomobil boste odšteli toliko, kot za boljše kolo!

Ta kitajski mikro avtomobil stane 3600 evrov, je najcenejši električni avtomobil na svetu in ima celo klimatsko napravo.

Hongguang Mini EV zagotovo ni najbolj dovršen avtomobil na svetu, je pa poseben zaradi svoje cene. Ta namreč znaša 3.600 evrov, oziroma toliko kot malo boljše električno kolo. Za to ceno ponuja vsaj 120 kilometrov dosega, prostor za štiri potnike, najvišjo hitrost 100 km/h in celo klimatsko napravo.

Avtomobilček je namenjen le azijskim trgom, kjer so ljudje v povprečju nekoliko manjši, zato je potniška kabina bolj utesnjena, vendar je pri podrti zadnji klopi v prtljažniku zavidljivih 741 litrov prostora. Voznikovo delovno mesto je zreducirano na najnujnejše, a pri tej ceni se nad tem in nad trdo plastiko ne gre pritoževati.

Najcenejši električni avtomobil izdelujejo v podjetju v mešani lasti Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC), General Motorsa in Wulinga in je bil na domačem kitajskem trgu že ob začetku proizvodnje v vrhu prodajnih lestvic . Podjetje naj bi za razvoj vozila in njegovo proizvodnjo porabilo le 12 mesecev.

Zaenkrat kaže, da kitajskega malčka na evropske trge ne bo, ob naraščajočem številu mikro avtomobilov, pa se to lahko tudi spremeni. Vendar ostaja vprašanje, koliko bi bilo treba zanj odšteti pri evropskih trgovcih.

Preberite še: Imate slab dan? Ne more biti tako slabo, le poglejte, kaj se je zgodilo temu lastniku Ferrarija…

Priporočamo tudi: 5 najbolj zanesljivih nemških avtomobilov vseh časov, ki vas za nič na svetu ne bodo pustili na cedilu

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja