Kupite avto in dobite zraven za 15 tisočakov brezplačnega goriva!

27. 3. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Sliši se sanjsko, a ta račun ima nekaj pomanjkljivosti. Največja pa je ...

Največja pomanjkljivost je, da na to ne morete računati v Evropi, kaj šele v Sloveniji. Na koncu koncev avta, o katerem je govora, pri nas sploh ne prodajajo. Zgodba govori o Toyoti Mirai, avtu, ki ga poganjajo vodikove, gorivne celice, omenjeno ponudbo pa so si zamislili pri ameriškem uvozniku. 

Z napovedjo modelnega leta 2023 so Američani pričakovali tudi podražitev avtomobila, a so ostali pozitivno presenečeni. Avto je namreč zadržal ceno pod 50 tisoč dolarji (49.500 ameriških dolarjev), zraven pa so obljubili, da bo vsak kupec oz. najemnik Toyote Mirai dobil še do 15.000 ameriških dolarjev goriva brezplačno.

Vodik ima sicer kar nekaj prednosti, na katere ne pomislimo tako pogosto. Polnjenje poteka približno enako hitro kot pri običajnih motorjih na notranje zgorevanje, velik faktor pa je tudi teža. Avto ne potrebuje težkih baterij, prav tako je stisnjen plin lažji od polnega tanka običajnega goriva. Domet Miraia z enim polnjenjem pa naj bi bil 647 kilometrov.

Zagotovo je to velikodušna ponudba, s katero Toyota spodbuja prehod na to tehnologijo, a je poraba teh petnajstih tisočakov malce bolj zapletena, saj črpalke vodika niso tako pogoste kot običajne. 

Preberite še: Ta tehnologija je kar malo pozabljena. Pa je to prava alternativa elektriki?

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"